Pokud máte na svém iPhonu nainstalovanou poslední verzi operačního systému iOS 10 a dále, můžete svůj telefon pohodlně používat jako lupu. Jde o přiblížení věcí nebo například textu, které jsou špatně čitelné a vy je potřebujete rozluštit. Funkci lupa na svém iPhonu nastavíte velmi rychle a budete ji moci aktivně používat každý den.

Jak na lupu na svém iPhonu?

Pokud budete postupovat podle níže popsaných kroků, máte zaručené aktivování lupy na Vašem iPhonu.

  1. Jako první je potřeba přejít do "Nastavení", kliknout na "Obecné" a následně na "Zpřístupnění" a v nabídce "Zrak" kliknout na položku "Lupa".
  2. Jakmile se dostanete do nastavení lupy, stačí funkci zapnout.
  3. Dále je vhodné povolit funkci "Automatický jas", která upraví jas a kontrast podle okolních podmínek, což je pro lupu to nejlepší.

Pokud zvládnete tyto tři krátké kroky, máte spuštěnou funkci Lupa. Ale jak se k ni dostat? Jestliže je celé nastavení v pořádku, stačí třikrát stisknout Home Button a následně se funkce sama spustí. Je možné, že při prvním troj-stisknutí se ukáže nabídka, kde zvolíte buď funkci Zoom, nebo právě zmíněnou Lupu. Samotné prostředí funkce Lupa vypadá velmi podobně jako prostředí aplikace Fotoaparát - nicméně se trošku liší. V dolní části vidíte posuvník, díky kterému můžete nastavovat zoom a dále také vidíte tlačítko, díky kterému si můžete pomocí LED svítilny přisvítit. Navíc jsou v této funkci možné nastavit různé filtry, díky kterým zajistíte lepší čitelnost. Závěrem je vhodné zmínit, že možnost „Automatického jasu“ má svoje jisté mouchy. Hlavní a největší z nich je fakt, že tato funkce má velký dopad na baterii.

TAGY: iOS 10, ios, lupa