Pokud se se svým Macem teprve „oťukáváte“ a potřebujete z jakéhokoliv důvodu zjistit jeho vlastnosti, máme pro vás řešení. Prostředí operačních systémů od Applu je většinou uživatelsky velice přátelské a řada úkonů je jen otázkou několika málo kliknutí, která jsou navíc velice snadno zapamatovatelná. Výjimku netvoří ani cesta ke zjištění specifik konkrétního počítače.

Jak zjistit specifikace vašeho Macu?

Potřebujete zjistit specifikace, jako je model, procesor, kapacita paměti, sériové číslo a další? Ukážeme vám návod na zjištění technických specifikací u jakéhokoliv iMacu, MacBooku, Macu mini či Macu Pro. Existuje mnoho důvodů, proč znát specifikace počítače. Může to být nákup nové hry, aplikace či příslušenství, kdy potřebujete zjistit kompatibilitu. Specifika také potřebuje znát ten, kdo se chystá svůj Mac prodávat.

O tomto Macu

  • Ze všeho nejprve klikněte na ikonku Apple Menu v panelu nabídek v horní části vaší obrazovky.
  • V menu, které se vám zobrazí, zvolte položku „O tomto Macu“
  • Zobrazí se vám základní informace o vašem počítači.
[gallery size="large" columns="2" ids="7411,7412"] Na první kartě naleznete stručný přehled s údaji o verzi operačního systému, přesného modelu vašeho Macu, datu vydání, procesoru, paměti, grafiky a sériového čísla. Tyto základní údaje jsou ve většině případů plně dostačující, ale pokud chcete jít ještě hlouběji, není to nic složitého. V okně „O tomto Macu“ můžete vidět několik záložek. Naleznete zde například specifické údaje o displeji, úložišti a paměti, stejně jako odkazy na podporu. U operačního systému Mavericks a staršího klikněte na „Další informace“. Pro zobrazení více informací klikněte na „System Report“.

Jak zjistit informace o baterii v MacBooku?

Tato informace může být užitečná ve chvíli, kdy chcete baterii vyměnit nebo - jak jsme již zmínili - potřebujete prodat svůj MacBook. Pro zjištění detailních informací o vaší baterii klikněte na „Systémový profil“, kde se vám zobrazí podrobnější údaje. V kategorii "Hardware" v levém sloupci poté klikněte na položku "Napájení". Získáte tím detailní informace o vaší baterii. Ve zmíněném sloupci si můžete postupně klikáním zjistit veškeré dostupné informace o vašem Macu. snimek-obrazovky-2016-10-31-v-15-41-35