Apple Watch Series 6 s vyšším výkonem, funkcemi pro zdraví a novými barvami je vítanou aktualizací v rodině hodinek Apple Watch.

 

Saturace kyslíku v krvi

Apple Watch Series 6 rozšiřuje možnosti kontroly zdraví předchozích modelů Apple Watch o zcela novou funkci, která pohodlně měří saturaci kyslíku v krvi. Saturace kyslíkem neboli SpO2 představuje procento kyslíku přenášeného červenými krvinkami z plic do zbytku těla a ukazuje, jak dobře je tato okysličená krev dodávána do celého těla. Díky této funkci tedy lépe porozumíte vaší celkové kondici.

Apple Watch Series 6 jsou vybavené čtveřicí červených, zelených a infračervených LED diod, které prosvítí kůži. Světlo se odrazí od červených krvinek a odražené světlo snímá čtveřice fotodiod. Z naměřených hodnot hodinky vypočítají saturaci krve kyslíkem. Získaná procentuální hodnota se zapíše do aplikace Zdraví, kde je možné sledovat změny v průběhu času.

Zajímavostí je, že v současné době probíhá výzkum, jak naměřenou saturaci krve společně s dalšími údaji z Apple Watch využít pro pomoc lidem s astma a pro včasnou signalizaci srdečních onemocnění, chřipky nebo onemocnění COVID-19.

Výkon

Výkon Apple Watch Series 6 poskočil v porovnání s předchozí generací o 20 %. Především díky přepracovanému hardware, který používá dvoujádrový procesor S6 vycházející z procesoru A13 Bionic známého z telefonu iPhone 11. Start aplikací je taktéž o 20 % rychlejší. Výdrž hodinek však neutrpěla a vylepšená baterie zaručuje výdrž stejnou jako předchozí generace 18 hodin (při používání) na jedno nabití a efektivnější spotřebu při aktivitách, jako je sledování určitých tréninků jako například běh.

Apple Watch 6 jsou první hodinky, které podporují 5 GHz WiFi. Přenos dat po WiFi síti se tak výrazně zrychlil, stejně tak jako synchronizace dat mezi některými aplikacemi na Apple Watch a iPhonu nebo iPadu.

Výškoměr je nyní v režimu „Always-On“. Přesnost měření je 0,3 metru a údaje o převýšení se dají zakomponovat do ciferníků jako komplikace.

Pokud mluvíme o „Always-On“ funkcích, tak nový displej na hodinkách Apple Watch Series 6 je na slunečním světle oproti předchozí generaci 2,5krát jasnější. Pokud máte uvolněné zápěstí a ruku dole, jsou teď čas a notifikace „čitelnější“.

Barevná provedení a řemínky

K dispozici je provedení z hliníku, oceli a titanu. Hliníkové se dodává v pěti barvách - modrá, stříbrná, vesmírně šedá, zlatá a červená – (PRODUCT)RED. Červená varianta se navíc dodává s exkluzivním červeným řemínkem. Zakoupením produktů označovaných jako (PRODUCT)RED navíc podporujete financování terénních programů boje proti HIV/AIDS v subsaharské Africe.

Ocelové provedení bude dostupné v barvě zlaté a grafitové. Nejluxusnější titanové Apple Watch Series 6 budou v přirozené nebo vesmírně šedé barvě titanu.

Společně s Apple Watch Series 6 dorazí na trh i tři nové typy řemínků. Ty spojuje jedna unikátní vlastnost – nemají přezku. Dva se nazývají Solo Loop a vyrábí se z recyklovaného silikonu v devíti velikostech. Při výrobě prochází speciální UV úpravou, díky které je řemínek jemný a pružný. Liší se ve způsobu zpracování, jeden typ má hladký silikonový povrch (varianta Soft Silicone) a druhý je upletený z 16 000 polyesterových vláken (varianta Braided Yarn).

Třetí nový typ řemínku se jmenuje „Leather Link“ a k upevnění na ruku využívá magnety. Apple Watch Nike také obdržely nové barevné kombinace řemínku a to v provedení „Sport Band“ a „Solo Loop“.