Společnost Logicworks, s.r.o. se zapojila do programu TOP 300 Microsoft Cloud Partners určeného pro firmy poskytující nejen licence, ale především podporu při integraci Microsoft řešení.

„Díky partnertsví se společností Microsoft jsme rozšířili naše kompetence a znalosti platformy Microsoft 365 nejen pro cloudové služby, jako jsou e-maily, kalendáře, kontakty, videochat a úložiště, ale také propojení Azure Active Directory s MDM řešením pro single sign-on na zařízeních iOS, iPadOS a macOS. Shodně se společností Apple jsme přesvědčeni, že kolaborační nástroje Microsoftu jsou skvělým doplňkem hardwaru Apple,“ říká obchodní manažer společnosti Michal Pazderník.

Cloudové služby Microsoft 365 (dříve Office 365) nabízí oproti konkurenčním nástrojům pokročilé možnosti správy, velmi pružný licenční model a jsou šetrnější k výdajům firmy.

Zajímavý poměr cena/výkon

Možná to zní překvapivě, ale již základní sada cloudových služeb a aplikací Microsoft 365 v porovnání s Google G-Suite cenově dostupnější. A to i přesto že nabízí nesrovnatelně větší prostor jak pro e-maily, tak pro samotná data.

Sada nativních aplikací Office v ceně

I když jsou kancelářské aplikace od Apple i Google v mnoha ohledech dostačující pro základní práci, nesporným standardem jsou aplikace Word, Excel a Powerpoint. Ať již kvůli kompatibilitě mezi platformami, vynikajících možnostech sdílení, tak integrací napříč celým ekosystémem včetně takových aplikací jako Teams. Vyšší plány licencí obsahují vždy aktuální verze těchto aplikací.

Azure Active Directory

Nesporným standardem pro identity management ve firmách je Active Directory. Cloudová varianta Azure Active Directory jako součást služeb Microsoft 365 umožňuje propojit řešení pro hromadnou správu (MDM), případně federovat účty pro Apple Business Manager. Administrátoři si tak mohou zjednodušit své úkoly tykající se správy uživatelů a ti mohou na svých zařízeních iPhone, iPad Mac používat jednotné přihlášení.

Data Loss Protection (DLP)

Řešení Microsoft 365 je jako doma ve firemním prostředí – to znamená silný důraz na bezpečnost dat. Proto je napříč celým ekosystémem možné šifrovat data i na úrovni souborů a to díky integraci bezpečnostních prvků mezi úložištěm OneDrive a aplikacemi Office. To ocení opět především IT správci, kteří hledají řešení proti úniku firemních dat (počínaje offboardingem zaměstnance a konče krádeží firemních dat) splňující přísné podmínky GDPR včetně celého životního cyklu dokumentu – od jeho vzniku až po archivaci nebo skartaci.

 

Logicworks, s.r.o. implementuje řešení hromadné správy Apple zařízení do firem a vyvíjí produkt Logicworks Sensei, který pomáhá firmám snižovat náklady na provoz IT.