S iOS 10 představil Apple takzvaný SiriKit - platformu, díky které mohou vývojáři aplikací po celém světě přidat ke svým programům podporu hlasové asistentky Siri. Siri vám teď kromě klasických úkonů dokáže například zavolat taxi nebo v některých zemích i objednat rozvoz jídla. Jak ale zjistit, které aplikace třetích stran můžete pomocí Siri ovládat? Se Siri v iOS nyní spolupracuje řada aplikací třetích stran, jako je například Uber nebo WhatsApp. Pokud některé takovéto aplikace máte ve svém iPhonu, existuje snadný a rychlý způsob, jak zjisit, zda u nich došlo k integraci se Siri. Cesta nevede přes nastavení jednotlivých aplikací, ale přes nastavení Siri. Jak na to?
  • Z domovské obrazovky klepněte na Nastavení.
  • Zascrollujte až k položce Siri.
  • Ve spodní části nastavení klepněte na Podpora.
  • Zobrazí se vám seznam aplikací ve vašem iPhonu, které maji podporu Siri.
  • U aplikací, ke kterým chcete hlasové asistentce umožnit přístup, přepněte tlačítko do polohy "Zapnuto" (zelená barva).
V galerii můžete vidět, jak Siri v prostředí ČR pracuje například s aplikací Uber pro spolujízdu. [gallery size="medium" ids="7886,7887,7888"]   Nevíte, jaké příkazy u které aplikace použít? Stačí spustit Siri dlouhým stiskem home buttonu nebo příkazem "Hey, Siri" (u starších iOS zařízení musí být telefon připojen kabelem ke zdroji napájení) a stisknout symbol otazníku v levém dolním rohu obrazovky. Siri vám ukáže seznam příkazů jak pro nativní aplikace, tak i pro aplikace třetích stran. [gallery size="medium" ids="7885,7884,7883"]