Může se stát, že vyhrajete promo kód na aplikaci v App Store, kterou si můžete stáhnout do svého iOS zařízení nebo třeba i do Macu zcela zdarma. Tento několikamístný kód je unikátní a lze použít pochopitelně pouze a jenom jednou. V každém případě – co s takovým kódem dělat?

Návod na použití promo kódu pro iOS

Stačí si otevřít aplikaci App Store na svém iPhonu nebo iPadu. Z celé nabídky aplikaci a doporučeného obsahu sjedete úplně dolů, kde jsou tlačítka "Použít" nebo "Poslat dárek". V našem případě dokonale postačí možnost "Použít". Jakmile tlačítko stisknete, na displeji před Vámi je pole pro zadání promo kódu pro stažení celé aplikace zcela zdarma. Po vyplnění a správném opsání celého kódu se začne aplikace sama rovnou automaticky stahovat.

Praktické a velmi dobře použitelné, jen bohužel hodně uživatelů na první pohled neví, kde daný kód pro stažení aplikace uplatnit.

Návod na použití promo kódu pro macOS

Pro macOS jsou pochopitelně také promo kódy, které slouží pro stažení aplikace zcela zdarma. A jak to u společnosti Apple bývá zvykem - stažení je shodně velmi jednoduché. Na úvodní stránce aplikace App Store stačí v pravém menu zvolit položku "Redeem". Následně vložíte kód a aplikace se zdarma stahuje. Návody jsou velmi jednoduché, jen o nich bohužel uživatelé nevědí a pátrají po tom, kde onen zázračný promo kód pro stažení aplikace nebo hry zdarma z App Store stáhnout. Doufáme, že Vám tyto kratičké návody pomohou a vy si budete moci svoji vyhranou nebo získanou aplikaci zdarma užívat co nejdříve.

Proč vlastně promo kódy existují? Je to z jednoho důvodu – pokud jsem například vývojář nebo majitel a vlastník aplikace a chci ji někomu poskytnout zdarma a bez poplatku, jednoduše mu vygeneruji daný promo kód, který je unikátní a pošlu ho například výherci nějaké soutěže.

TAGY: app store