Nejnovější mobilní operační systém od Applu iOS 10 přetéká skvělými funkcemi, našlo by se ale i pár těch sporných. Mezi ně patří nový způsob odemykání obrazovky stiskem home buttonu. Tento způsob odemykání měl údajně být odpovědí Applu na stížnosti ohledně příliš rychlého odemčení přes Touch ID u šestkové řady iPhonů. Pro některé uživatele je však tento krok navíc - tedy stisknutí tlačítka - příliš obtěžující. Co se s tím dá dělat? Naštěstí existuje cesta, jak vrátit způsob odemykání iPhonu k tomu, který známe z iOS 9.
  • Z domovské obrazovky jděte do Nastavení.
  • Zascrollujte dolů a klepněte na Obecné.
  • Klepněte na Zpřístupnění.
  • Opět zascrollujte dolů a klepněte na Tlačítko plochy.
  • Poslední položkou menu je aktivace podržením prstu. Pokud tuto možnost zapnete (posunete tlačítko tak, aby plocha vedle něj zezelenala), nebudete už muset telefon odemykat stiskem home buttonu.
  iphone   Od vydání iOS 10 již nebude ve výchozích možnostech iPhonů odemknutí přístroje přejetím prstem po obrazovce. Přejetí bylo nahrazeno stiskem home buttonu. Na tuto novou funkci si však dost uživatelů stěžuje, proto je možné, že bude v některé z nových verzí iOS 10 opět odstraněna. Nejde však o jedinou změnu, které se v iOS uzamčená obrazovka dostala. Apple přepracoval například Ovládací centrum, notifikace nebo widgety - podrobnosti se můžete dočíst zde.