Vývojáři Facebooku to nemají jednoduché. S každým dalším vylepšením se totiž ozývá čím dál více nesouhlasných hlasů uživatelů, kteří by nejraději nechali vše při starém. Jinak tomu není ani u vylepšeného mobilního Messengeru. V něm se totiž nyní objevily dvě nové sekce - „Oblíbené“ a „Teď aktivní“. Vzhledem k negativním ohlasům se proslýchá, že jejich přítomnost je jen dočasná. My vám poradíme, jak se jich zbavit již teď.

Jak odstranit z Messengeru sekce „Oblíbené“ a „Teď aktivní“

Je to již pár updatů zpátky, kdy Facebook Messenger zavedl dvě nové sekce v mobilní aplikaci, které ukazují oblíbené kontakty a lidi, kteří jsou právě v danou chvíli online. Pro mnoho lidí je to ale otravné a znepříjemňuje jim to práci s Messengerem, protože pro zobrazení zbytku historie konverzací musí zascrollovat až dolů. Facebook navíc o této změně zapomněl informovat uživatele. Tato sociální síť poslední dobou proslula nevyžádanými aktualizacemi a funkcemi, ze kterých uživatelé nejsou dvakrát nadšení - jmenovat můžeme například nové emotikony. Stejně, jako jste se mohli zbavit smajlíků, se ale můžete zbavit i nových sekcí v Messengeru - a bude to otázka doslova několika vteřin. Nevýhodou je, že odstranění není permanentní - jak si za chvíli ukážeme, budete muset počítat s tím, že se vám zhruba za týden sekce objeví znovu a vy budete muset celý proces opakovat.
Abyste skryli ve Facebook Messengeru nově přidané sekce, postupujte podle následujícího návodu.

Jak skrýt oddíl "Oblíbené"

  • Ve svém iOS zařízení spusťte Facebook Messenger.
  • Jděte na hlavní stránku.
  • Klepněte a podržte libovolnou fotografii v sekci „Oblíbené“.
  • Klepněte na „Skrýt vše“.
  • Nyní můžete vidět důvod, proč je odstranění sekce dočasné - ve chvíli, kdy se objeví nový obsah, zobrazí se vám i celý oddíl.
Hide-Active-Now-Section-in-Facebook-Messenger-App-593x349  

Jak skrýt oddíl „Teď aktivní“

Skrytí oddílu „Teď aktivní“ vyžaduje o něco odlišnější postup, než jaký popisujeme v předchozí části návodu.
  • Spusťte ve svém iOS zařízení Facebook Messenger. Jděte na hlavní stránku.
  • Vyberte libovolný kontakt v sekci „Teď aktivní“ a posuňte ho doleva.
  • Klepněte na Skrýt vše.
  • I tentokrát se vám zobrazí varování, že odstranění je pouze dočasné.
Máte tedy dočasně klid - a každé další odstranění nechtěných oddílů bude otázkou jen pár klepnutí.