Chcete si svoji práci na Macu co nejvíce zpříjemnit a také dodat ji co nejvíce automatických úkolů a úkonů? V tomto případě Vám krásně pomůže drobnost jako je třicetidenní interval automatického mazání obsahu koše na Macu. Tato funkce Vám ušetří jednak čas, ale také místo na Vašem disku, což je zřejmě ta nejlepší věc.

Jestliže používáte na svém Macu možnost zálohování pomocí Time Machine - jedná se o tu nejlepší kombinaci, jak případně můžete z koše vytáhnout nějaké zapomenuté soubory a to i zpětně po vymazání.

Už žádné odpadky - koš se vysype sám

Jediné co potřebujete mít pro automatické vysypávání koše je naistalovány macOS 10.12 a vyšší. Dřívější verze systému tuto funkci bohužel nemají. Dále stačí postupovat podle návodu:

  1. Spusťte složku "Finder" a v horní liště otevřete "Finder - Předvolby...".
  2. Přejděte na záložku "Pokročilé" a zaškrtněte možnost "Po 30 dnech vysypávat koš".
  3. Pro ukončení a uložení stačí kliknout na červený křížek aktivního okna a vše je nastavené.

Funkce pro automatické mazání obsahu koše bude fungovat okamžitě a každý soubor, který přesunete do koše bude mít svůj vlastní časovač, který je nastavený na 30 dní. Soubory tedy budou mizet vždy v závislosti na to, kdy jste je na Macu přesunete právě do koše.

Koši, vymaž se ...

Pochopitelně, že jde koš vysypávat i manuálně jako dříve. Nicméně automatické mazání je příjemným doplňkem. Drobná funkce, která zpříjemní práci a používání macOS. Jen je potřeba myslet na to, že soubory se automaticky za 30 dní smažou a jsou nenávratně pryč. Pokud nepoužíváte Time Machine zálohu, již si k nim cestu nenajdete.

TAGY: koš , macOS