Facebook od minulého týdne podporuje nahrávání tzv. živých fotografií (live photos). Jedná se o "animované" fotografie, které lze pořídit pomocí nového iPhone 6S a 6S Plus. Pomocí Live Photos můžete pořídit záběr před a po vyfocení daného snímků - pomocí fotografie tak můžete s lidmi sdílet svůj úsměv, skok do vody (např.) a spoustu jiných zážitků. Živé fotografie (Live Photos) lze na Facebooku pustit pouze na zařízeních se systémem iOS 9. Každý, kdo si fotografii otevře ve webovém prohlížeči nebo na Androidu (např.), uvidí pouze statický snímek, nikoli živou fotografii.

Jak zveřejnit Živé fotografie na Váš Facebook?

  1. Jako první si samozřejmě otevřeme aplikaci Facebook
  2. Klepneme na možnost přidat novou fotografii
  3. Vyberte Live Photos (živé fotografie), které chcete sdílet - bohužel neexistuje žádný indikátor, pomocí kterého zjistíte, zda se jedná o Live Photos (takže si budete muset snímek pamatovat)
  4. Jakmile máte vybráno, kliknete na Hotovo
  5. V pravém dolním rohu nyní klepněte na možnost Live (pokud tak neuděláte, Facebook fotku zobrazí jako statickou)
  6. A nyní už jen klikněte na tlačítko Odeslat v pravém horním rohu

Apple pomoc a poradenství v ČR

Pokud potřebujete poradit, můžete se obrátit na Apple odborníky v České republice, kteří Vám rádi se vším pomůžou. Například Jan Tůma – Nezávislý Apple konzultant, nebo Applepomoc.cz | info@applepomoc.czMůžete se na ně obrátit opravdu se vším, co nějak souvisí s Apple produkty a službami.