V dnešní době je iPhone a iPad velmi působivým a přenosným zařízením na fotografie. Nebudeme si ovšem nic nalhávat a řekneme, že digitální zrcadlovky (DSLR) stále nabízejí lepší výslednou fotografii, než samotný iPhone a iPad. Pokud tedy patříte k fotografům, kteří stále raději vezmou do ruky digitální zrcadlovku, máme pro Vás tip, jak si fotografie jednoduše naimportovat právě do iPhone a iPadu. Proč? Protože jak jsme psali na začátku, jedná se o pohodlné a přenosné zařízení a člověk nemusí ani vytáhnout počítač. Vše co budete k přenosu potřebovat, je Lightning čtečka SD karet nebo redukce Lightning na USB.

Jak na import pomocí Lightning čtečky SD karet?

  1. Z fotoaparátu vyjměte SD kartu a vložte ji do čtečky Lightning na SD kartu a poté připojte adaptér k Vašemu iPhone nebo iPadu.
  2. Otevřete aplikace Obrázky - pokud se neotevře automaticky
  3. Klepněte na záložku (kartu) import - vpravo dole
  4. Nyní klikněte na Importovat vše, pokud si nechcete vybrat jen některé fotografie pro import - výběr funguje stejně, jako když fotografie nahráváte na sdílený fotostream (například)
  5. Jakmile je proces dokončen, budete dotázání, zda chcete importované soubory odstranit z SD karty, nebo je ponechat

Jak na import pomocí redukce Lightning na USB?

  1. Zapněte fotoaparát
  2. Připojte do něj kabel, který jste získali při zakoupení fotoaparátu a následně druhý konec připojte do redukce Lightning na USB
  3. Otevřete Obrázky na Vašem iPhone/iPad - pokud se neotevřou automaticky
  4. Klepněte na záložku (kartu) Importovat
  5. Dále klikněte na Importovat vše, popřípadě si vyberte jen ty fotografie, které chcete importovat
  6. Jakmile je proces dokončen, budete dotázání, zda chcete importované soubory z foťáku vymazat nebo ponechat.
  7. Nyní můžete odpojit USB adaptér a vypnout fotoaparát - popřípadě pokračovat v dalším importu

Apple pomoc a poradenství v ČR

Pokud potřebujete poradit, můžete se obrátit na Apple odborníky v České republice, kteří Vám rádi se vším pomůžou. Například Jan Tůma – Nezávislý Apple konzultant, nebo Applepomoc.cz | info@applepomoc.czMůžete se na ně obrátit opravdu se vším, co nějak souvisí s Apple produkty a službami.