Ostrá, pěkná fotka během večera může být pěkným oříškem. S kvalitními foťáky na iPhonech to ale bude hračka, kterou zvládne každý.

V nedávno představených modelech iPhone 11 byla uvedená dlouho očekávaná funkce pro noční focení "Night mode". Díky této funkci dokážete i za špatných světelných podmínek z iPhonu dostat maximum.

Podívejte se na fotografie se zapnutým a vypnutým režimem Night mode.

Zapnutý noční režim Vypnutý noční režimZapnutý noční režim Vypnutý noční režim

Snímky jsou pořizovány při různých expozicích, některé s delší expozicí a jiné s kratší expozicí, podobně jako v případě, kdy iPhone skládá HDR snímek. Díky tomu může iPhone vytáhnout ty nejlepší části fotografie a zviditelnit to co je důležité.

Při používání nočního režimu budete muset fotoaparát držet v klidu a k tomu vám pomůže optická stabilizace obrazu, která také při fotografování snižuje otřesy. Po stanoveném čase analyzuje čip A13 v iPhonu každou pořízenou fotografii, zarovná je s ohledem na pohyb, vyhodí příliš rozmazané obrázky a poté spojí všechny nejostřejší obrázky do jednoho.

Fotografování a kombinování několika fotografií umožňuje nočnímu režimu zachytit více světla, než by bylo možné v jednom záběru, proto můžete vidět mnohem více detailů než by  normálně umožňovaly horší světelné podmínky. Všechny výpočty v nočním režimu se provádějí na pozadí tzn. že uvidíte pouze konečný snímek.

Tohle vše nám umožňuje kombinace většího senzoru fotoaparátu a zákulisního softwarového vylepšení ve spolupráci s procesorem Apple A13.

Nové iPhony dnes mnohem lépe fungují v horších světelných podmínkách a hravě strčí řadu fotoaparátů do kapsy.