Pokročilý jazykový model od Microsoftu zvaný Copilot je nyní dostupný všem firemním zákazníkům s předplatným Microsoft 365. K stávajícímu plánu předplatného lze nově dokoupit modul Copilot pro použití přímo v Office aplikacích. Výhodou oproti používání podobných nástrojů je kromě integrace přímo do Wordu, Excelu, Powerpointu, Outlooku nebo Teams také fakt, že jakákoliv pracovní data neopustí firmu.

Co je Copilot a k čemu slouží?

Nechali jsme Copilota, ať popíše sám sebe:

"Microsoft Copilot je nová služba, která přináší umělou inteligenci do každodenních úkolů firemních zákazníků. Copilot je společník, který pomáhá navigovat při řešení jakéhokoli úkolu. Copiloty s umělou inteligencí zabudováváme do nejpoužívanějších a nejoblíbenějších produktů – zefektivňujeme kódování pomocí GitHubu, měníme produktivitu v práci pomocí Microsoft 365, nově definujeme vyhledávání pomocí Bingu a Edge a poskytujeme kontextovou hodnotu, která funguje napříč aplikacemi a počítačem.

Copilot bude jedinečným způsobem zahrnovat kontext a inteligenci webu, pracovní data a to, co právě děláte na svém počítači, aby poskytl lepší pomoc – s ohledem na soukromí a bezpečnost. Je navržen tak, aby pomohl zefektivnit práci a zlepšit produktivitu. Díky Copilotovi můžete snadno a rychle najít informace, které potřebujete, a získat přístup k funkcím, které vám pomohou dokončit úkoly rychleji a efektivněji.

Microsoft Copilot pro firemní zákazníky Microsoft 365 je nyní dostupný a může být používán v aplikacích jako Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams a Microsoft 365 Chat. Některé z funkcí, které můžete použít, jsou čtení dlouhých e-mailů, dohánění zmeškaných schůzek, analýza dat v dokumentech aplikace Excel, shrnutí dokumentů aplikace Word a více."

Podmínky a cena Copilotu pro firmy

Licenci na Microsoft 365 Copilot lze pořídit jako doplněk k vyšším Business nebo Enterprise licencím. Konkrétně musí mít uživatel licenci typu Business Standard, Business Premium, Office 365 E3 a E5 nebo Microsoft 365 E3 a E5. K dispozici je pouze jako roční závazek a lze pořídit už od jednoho kusu. Oficiální cena je 337,2€ za rok pro jednoho uživatele, což v době uvedení odpovídá 8 350 Kč bez DPH. Ačkoliv se cena může zdát na první pohled vysoká, je třeba započítat ušetřený čas a zvýšenou produktivitu, které Copilot přináší.

Máte zájem o službu Microsoft 365 pro vaší firmu nebo potřebujete pomoci s její integrací na Apple zařízeních? Kontaktujte nás.