Rok se chýlí ke konci a je čas zrekapitulovat co se povedlo a co bude potřeba zlepšit. Jedna z věcí, kterou považujeme za povedenou, jsou naše webové stránky. Určitě tušíte, že tvorba takového webu je časově a finančně náročný proces, ve kterém je potřeba definovat vizi, message webu, technické prostředky a další důležité aspekty. Co se cení především, je originalita textů a obrázky, které nejsou z fotobanky. Proto jsme si pozvali fotografa Petra Konopáska, který s námi strávil ve firmě několik dnů a pořídil sérii krásných a především jedinečných fotek z naší firmy. Proto nás velmi pobavilo zjištění, že je stále pro některé firmy jednodušší vzít si obsah z několika webů a spojit vše dohromady.

V tomto konkrétním případě se nedá mluvit o kreativitě dotyčné osoby, nýbrž jen o perfektní schopnosti hledat na internetu a doslova vložit stejný obsah na své stránky. Pokud by náš web posloužil jako inspirace k vytvoření vlastního díla, bylo by to naprosto v pořádku. Dotyčná firma by sepsala vlastní texty, nakoupila fotky, popřípadě si nafotila vlastní, ale určitě by neokopírovala vše zmíněné prostým ⌘+C a ⌘+V.

Aktualizace: Již došlo ke změně úvodní fotografie na jejich webu, avšak před tímto zákrokem se nám podařilo vytvořit snímky obrazovky. Zde se můžete podívat na fotografie a udělat si vlastní názor. Na závěr chceme podotknout, že stále věříme především ve férové chování a v tomto duchu chceme vstoupit i do dalšího roku.